Malaga en omgeving

Malaga ligt in het zuiden aan de Middellandse zee op 100 kilometer van de straat van Gibraltar. Het is één van de belangrijkste luchthaven voor toeristenvluchten naar zuid Spanje. Onder andere Transavia voert een regelmatige vlucht uit op Malaga van uit Nederland. Malaga heeft een mild klimaat en is met name ook in de winter erg populair aangezien het gemiddeld rond de 20 graden Celcius is.

Malaga wordt ook gebruikt als aanvliegroute voor bekende badplaatsen als Torremolinos, Benalmádena en Fuengirola. Er zitten relatief veel autoverhuurders in Malaga, dus keuze genoeg. De luchthaven ligt ten zuiden Malaga en heeft een makkelijke verbinding met de snelwegen naar het noorden en zuiden.

Tips voor het huren van een auto in malaga

De huurprijzen voor auto’s zijn buiten het hoogseizoen erg laag vanwege het grote aanbod, maar let erg op! Een trend van de laatste tijd is dat de verhuurders met name in de winter lage tarieven rekenen maar het eigen risico en de borg erg hebben opgeschroefd. We komen al eigen risico’s tegen van bijna Euro 2000,-. Dit kun je dan ter plekke af kopen met dure verzekeringen waarbij de prijs van de verzekering de huurprijs zelfs kan overstijgen.

Klik daarom altijd op de link "Product Informatie" bij de huurauto waar u oog op is gevallen. Daar vindt u de hoogte van het Eigen Risico. Naar onze mening is het in sommige gevallen beter om te kiezen voor een iets duurdere auto met geen eigen risico dan de goedkoopste. Op Malaga airport wordt dit onder andere aangeboden door Firefly. Let er op dat restitutie iets anders is dan ‘geen eigen risico’. Bij restitutie heeft u nog steeds de hoge borg en het hoge eigen risico maar wordt bij eventuele schade het betaalde eigen risico (middels de borg) achteraf door Autoeurope (onze bemiddelaar) teruggestort.

Ook al heeft u het eigen risico met restitutie afgekocht, het kan voorkomen dat de baliemedewerker zegt dat het niet zo is en doet alsof hij dit niet snapt. De baliemedewerker zal dan nogmaals de afkoop van het eigen risico aan u proberen te slijten, ga hier niet op in!

Op en om het vliegveld van Malaga bevinden zich veel autoverhuurmaatschappijen. Het spreekt voor zich dat het buiten het vliegveld goedkoper is voor een maatschappij om haar auto's te stallen. Niet zelden komt het dan ook voor dat de laagst geprijsde auto met een pendelbus kan worden opgehaald.

Let bij het huren van een auto op het tankbeleid, als u een auto voor een weekje nodig heeft is het soms verstandig om te kiezen voor een duurdere met vol-vol tankbeleid, u betaald dan slechts de benzine die u verbruikt heeft (tegen een normale prijs), in plaats van een volle tank die u mag leegrijden voor de hoofdprijs.

Super handige PDF, download gratis om mee te nemen als u de auto ophaald

tips auto huren in spanjeDownload hier onze gratis autohuur checklist met veel voorkomende zinnen vertaald naar het Engels en Spaans.

AutohuurWereldwijd AutoverhuurMalaga.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid